IZVJEŠTAJ S 4.MASTERSA PSSDŽ

Autor PSSDZ | 19 Sij 2024

Prošlog vikenda održan je četvrti turnir masters serije za seniorke i seniore.Ponovo smo bili u Golea i mislim da je ovo bio najbolji masters ove sezone.

Prvenstveno tu mislim na odličan odaziv u disciplini Cricket kod seniora gdje je nastupilo 49 igrača,što je čak 18 više nego na trećem mastersu u Zeusa. Uz to nabavija san novi razglas koji je s pola snage odradio sve potrebno za vođenje turnira. I nisan se da navuć na bankinu da sam zaostao u vremenu i prostoru ako vodim turnir na turnirskoj listi. Stoput sam tvrdio i još dan danas stojim pri tome da sam 20% brži tako nego na ovoj aplikaciji challonge pogotovo ako na njoj ne piše broj aparata na kojem se igra taj susret. O problemima s internetom i "zamrzavanju" aplikacije neču ni govoriti,to je baš frustirajuće. Sve u svemu unatoč kasnijem početku i većem broju natjecatelja završili smo u ponoć i po što je pristojna ura za završetak mastersa.(ipak se igraju četiri turnira).


Prva disciplina dana bila je već spomenuti Cricket za seniore. U finalu su ponovo bili Vladimir Lešić i Marko Janjić kao i na prošlom mastersu, samo ovaj put s različitim ishodom. Ovaj put je Vlado bio bolji od svog klupskog kolege u finalu desne strane liste i u velikom finalu. Očito je da ćemo njihove susrete u završnicama naših turnira gledati do kraja sezone. Marko ima velika 23,5 boda prednosti  u trenutnom poretku masters serije  jer Lešić nije bio na jednom turniru i ovo bi mogla biti prva godina da naš najbolji igrač svih vremena ne završi sezonu na vrhu poretka. Ostala su još dva turnira i teško će doći do promjene ako oba dođu na sve discipline. Treće mjesto na ovom turniru osvojio je Mladen Carić i ovo mu je druga bronca  u cricketu uz jedno srebro na otvaranju sezone,dovoljno za treće mjesto u ukupnom poretku. Za njih trojicu se zna da su top igrači u našoj županiji, ali meni je drago što je četvrto mjesto Mije Kalajžića postala normalna stvar i da to nije više nikakvo iznenađenje.


Drugi turnir dana bio je Cricket za seniorke gdje se prijavilo 13 natjecateljica što je ove sezone nekakav standard, a standard je da i neko iz PK Dioklecijan osvoji zlato. Ovaj put je to bila Josipa Brzić koja možda ne igra na top razini kao prije rođenja djeteta, ali ipak dovoljno dobro da bude u vrhu našeg pikada i biti će još dosta godina. Da malo razbiju dominaciju pikadistica iz Dioklecijana pobrinule su se Petra Čagalj i Gabriela Bagat. Petra je izgubila u finalu od Jope i osvojila srebrenu medalju ali je tu pri vrhu(osvojila je medalje i na prošlom mastersu),dok je Gabriela osvojila broncu,svoju prvu medalju na županijskim mastersima.Sigurno ne i zadnju,jer njeno vrijeme tek dolazi,kao i Petrino.Uvik je dobro da imamo što veću širinu kod seniorki jer ih je stvarno malo na našim turnirima.


Slijedeći turnir bio je 501 M.O. za seniore na kojem se prijavio 61 natjecatelj što je slično svim našim mastersima ove sezone. Prvo mjesto osvojio je Danijel Kužić  i ponovio svoj rezultat s prvog mastersa. U njega nema ni srebra ni bronce. Zlato ili ništa. Pritom je pobjedio i Vladimira Lešića i Marka Janjića koji su osvojili drugo i treće mjesto,pa i Nenu Petrovića koji je na kraju bio četvrti.Pogotovo je finale bilo zanimljivo pa i veoma kvalitetno i sve se svelo u jedan odlučujući leg.I uvik su finala koja Vlado izgubi na vrhunskom nivou,jer on če isporučiti svoje pete i šeste krugove,a protivnik da bi ga pobjedio mora biti još bolji i eto  finala u kojem svi mogu uživati.Sve su to naši prvoligaški igrači koji godinama igraju na visokom nivou,ali ja uvik volim spomenit neke iz druge i treće lige,a to je ovaj put Toni Loris Marđokić koji je osvojio peto mjesto u ovako jakoj konkurenciji.Nadam se da će mu ovo biti podstreh da češće dolazi na naše turnire.


Zadnji turnir dana bila disciplina 501 D.O. za seniorke gdje se prijavilo 14 igračica.Ovaj put su na postolju bile sve igračice Dioklecijana, a Josipa Brzić je nakon zlata u cricketu osvojila i srebro u ovoj disciplini što joj je donijelo prvo mjesto u ukupnom poretku masters serije. U velikom finalu izgubila je od Ane Mamut  koja je nanizala pet pobjeda bez poraza na ovom turniru. Nakon pobjede u finalu kaže mi Ana da u zadnje vrime rijetko igra i da ne trenira i da je ovo osvojila na "ludilo". Na žalost nisam pratio tijek turnira i kvalitetu igre jer iman previše posla za zapisničkim stolom,pa ne znam koji su to krugovi bili ali isto kao i u slučaju seniora ne možeš lošom igrom dobiti Josipu Brzić,prije nje Petru Čagalj i još prije Olju Pavlović.T ako da mislim da je to neko dobro ludilo. Brončana medalja pripala je Olji Pavlović  što joj nije bilo dovoljno da zadrži prvo mjesto u ukupnom poretku i sada zaostaje 1.5 bod za Josipom.

Imamo još dva mastersa do kraja sezone(slijedeći je 10.02.2024)i biti će zanimljivo vidjeti koja će igračica osvojiti pehar pobjednice. Puno je još bodova u igri i za ulazak u TOP 12 po kategorijama i za seniorke i za seniore.


Sportski pozdrav

Eduard Akrap

Predsjednik PSSDŽ