IZVJEŠTAJ SA 2.MASTERSA ZA SENIORE I SENIORKE

Autor PSSDZ | 20 Stu 2023

Prošlog vikenda održan je drugi turnir masters serije za seniorke i seniore.I ovaj put smo bili u Golea na TTTS-u i bilo nam je stvarno dobro. Prostor za igru je taman širine da stane osam pikado aparata koliko nam i treba kad igraju zajedno seniori i seniorke,a hrana koju nam pripremaju domaćini je stvarno vrhunska.Na prvom mastersu se zabava otela malo kontroli pa je bilo malo više pjevanja,ali na ovom drugom je bilo sve super. Samo je ovaj moj razglas nedovoljan za tako veliki prostor pa je tu bilo najviše problema.


1. Masters

Na prvom mastersu nastupilo je 38 seniora u Cricketu i 69 u disciplini 501 M.O.,dok je seniorki bilo 9 u Cricketu i 13 u disciplini 501 D.O..Na drugom turniru nastupilo je kod seniora 45 u Cricketu i 60 u 501 M.O,a kod seniorki 11 u Cricketu i 13 u 501 D.O. Već se na ovom uzorku vidi da nam fali malo igračica u odnosu na prošle sezone.dok su igrači na broju prijava kao i prošlih sezona.

Slijedeći turnir nam je 16.12. pa je to prilika za malo veći odaziv naših dama.Kako sad imamo novu internet stranicu našeg saveza i pomalo hvatam konce oprostite mi na kašnjenju i ponekoj grešci koja se pojavi.Iz tog razloga nisam i objavio izvještaj s prog mastersa pa ću sad o njemu  samo ukratko.Prvo smo krenuli s disciplinom cricket za seniore i tu je najbolji bio Marko Janjić pibjedivši u finalu Mladena Carića. Treće mjesto osvojio je Domagoj Bratinčević koji se ugurao između iskusnih igrača prve kategorije i osvoji svoju prvu medalju na našim mastersima,sigurno ne i zadnju.


U disciplini Cricket za seniorke najbolja je bila Olja Pavlović pobjedivši Maju Tešiju u finalu,dok je treće bila Ana Mamut. Tu neman šta komentirat,sve tri su članice reprezentacije zadnjih godina i pitanje je samo trenutne forme.


Iza seniorki smo krenuli s disciplinom 501 M.O. za seniore i tu je nakon velike borbe prvo mjesto osvojio Danijel Kužić ćlan Zelenog strijelca iz Vrgorca(bome su se pojačali ove sezone) pobjedivši u finalu Miju Kalajžića.momka o kojem će se još pisati nakon nekih od slijedećih turnira. Treće mjesto osvojio je Mladen Carić potvrdivši dobu formu iz Cricketa.


U drugoj disciplini dana kod seniorki najbolja je bila Maja Tešija pobjedivši u finalu Petru Čagalj,dok je treće mjesto osvojila Olja Pavlović.Petra se tu ugurala između članica PK Dioklecijan,što nije slučajno jer će i na drugom mastersu biti na postolju o ćemu ćemo pisati dalje u tekstu.


Da zakljućimo prvi turnir masters serije,kod seniora nije bilo Vladimira Lešića,pa su uz već etablirane naše igrače (Mladen Carić i Marko Janjić) iskočili na svijetla pozornice Danijel Kužić,Domagoj Bratinčević i Mijo Kalajžić.Kod seniorki nije bilo Rine Radun i Jasne Jelavić Šako koje bi sigurno zaoštrile konkurenciju pa su očekivano Dioklecijanke osvojile većinu medalja uz Petru Čagalj.



2. Masters

Drugi turnir masters serije obilježio  je povratak Vladimira Lešića, mnogostrukog pobjednika naših mastersa koji je i ovaj put pobjedio u obe discipline.U Cricketu je bio bolji redom od Domagoja Bratinčevića,Ivana Poljaka,Tina Babića,Mira Buhe ,Mladena Carića i Marka Janjića u velikom finalu,što i nije baš neki lagani ždrijeb. Blago rečeno. Marka Janjića je Mladen Carić prebacio na lijevu stranu liste,ali je onda uslijedila "osveta" u finalu lijeve tako da je najbolji hvaranin(još uvijek bez kluba) ostao na trećem mjestu u Cricketu, ali vodeći u ukupnom plasmanu 1.kategorije.Ćetvrti je bio Niša Radošević,dok su peto mjesto podjelili Miro Buha i Lovre Maleš još jedan iz ranga 3.kategorije koji je otišao jako daleko u ovako žestokoj konkurenciji, zato to i napominjem.


Kod seniorki prvu disciplinu dana brutalno je odigrala Olja Pavlović.Ono malo što sam ja uspija vidit to je bila najbolja igra u Cricketu do sada na mastersima.Jednostavno je bila nepobjediva tako da se Josipa Brzić  morala zadovoljiti drugim mjestom,a Petra Čagalj brončanom medaljom što joj je druga medalja za redom na našim turnirima i sigurno podstreh za daljnji napredak.


U drugoj disciplini dana kod seniora još jedna pobjeda Vladimira Lešića,ovaj put protiv Tina Babića u finalu.Nije bio Tino nezadovoljan rezultatom na ovom turniru jer se vraća nakon teške  ozljede i njemu je ovo pokazatelj da opet može igrati vrhunski pikado.Treće mjesto osvojio je Marko Janjić i što mu je treće postolje ove sezone(jedino nije bio na prvom mastersu u disciplini 501 M.O.).


Biti će zanimljiva borba za pobjednika masters serije u prvoj kategoriji,pa i u trećoj,dok u drugoj je Mijo Kalajžić toliko dominatan da će ga teško neko uhvatit.Sada je bio četvrti iza Lešića.Babića i Janjića i skupio je toliko bodova da bi i u prvoj kategoriji bio u vhu masters liste.Zadnji turnir dana igrale su seniorke u disciplini 501 D.O. Zlatnu medalju osvojila je Josipa Brzić pobjedivši u finalu svoju klupsku kolegicu Nataliju Šimac,koju nam je uvijek drago vidjeti na našim mastersima,s obzirom da živi 400 km odavde.


Treće mjesto osvojila je Ana Mamut iz istog kluba kao i prve dvije igračice,što i ne čudi s obzirom na kvalitetu.Nije nam bilo Maje Tešije koja je slomila ruku nakon prvog mastersa,pa joj želimo brzi oporavak i da nam dođe 16.12.na treći turnir masters serije. Tamo ćemo vidjeti imaju li seniori "lijek" za Vladimira Lešića ,a seniorke za ovakvu dominaciju  PK Dioklecijan.

Za kraj želim zahvaliti Meliti i Anji što su mi pomogle ,jer je stvarno naporno voditi dva turnira istovremeno na osam pikado aparata.

Sportski pozdrav

Eduard Akrap

Predsjednik PSSDŽ